Світле волосся потребують особливого догляду, особливо якщо
вони піддавалися фарбуванню - процедурі, в ході якої істотно змінюється їх
структура. Для догляду за світлим
волоссям використовують спеціальні живильні маски, приготувати які можна
самостійно в домашніх умовах.
Щоб повернути світлим волоссю минулий блиск, застосовують
наступний засіб: 200 г
молока змішують з 400 г
ромашкового відвару і додають шість крапель яблучного оцту. Суміш наносять на вимите волосся і залишають
на десять хвилин, а потім змивають великою кількістю теплої води.
Такого ж ефекту можна
добитися, якщо на локони нанести ромашковий відвар, а після надіти на голову
гумову шапочку або поліетиленовий пакет і утеплити зверху махровим
рушником. Через півгодини волосся
вимийте теплою водою з використанням шампуню.
Для поліпшення
структури волосся і вирівнювання їх кольору (це стосується фарбованого волосся)
роблять медову маску. Спочатку миють
голову шампунем для світлого волосся, в який додають щіпку соди, потім локони
підсушують, наносять на них рідкий мед і покривають зверху поліетиленовою
плівкою. Через 9:00 медову маску
змивають теплою водою.
Прискорити ріст
волосся і поліпшити стан шкіри допоможе цибульна маска . Щоб приготувати цей косметичний засіб,
змішайте 2 ст.л. цибульного соку з такою
ж кількістю касторової олії. Суміш
втирайте в шкіру голови, а через півгодини змийте достатньою кількістю теплої
води з використанням шампуню.
Подібного ефекту
можна домогтися за допомогою маски, що складається з наступних компонентів: 2
ст.л. цибульного соку і така ж кількість
теплої води, а також по 1 ч.л.
касторової олії і сухих дріжджів.
Спочатку дріжджі розводять в теплій воді десять хвилин, а після цього
додають сік і масло . Кашку втирають в
шкіру голови, залишають на десять хвилин, а потім змивають теплою водою.
Крім того, освітлити
волосся можна за допомогою лимона, однак цей засіб не слід використовувати при
сухому типі локонів, адже лимон може сильно пересушити волосся. Для приготування такого ополіскувача сік з
половинки лимона розчиняють в одному літрі кип'яченої, охолодженої води.