13.04.2013

Як влаштувати шикарне весілля і не розоритися

Визначте максимальну суму, яку ви готові витратити на організацію весілля. Саме від бюджету все і буде залежати. Про всяк випадок можна уточнити у найближчих родичів, чи можуть вони допомогти вам грошима. Якщо вам зможуть надати навіть не дуже велику суму, це вже допоможе розширити список можливостей. Також пам'ятайте, що ваше завдання - не тільки визначити бюджет, а й зуміти його дотримуватися.

Заведіть «весільний блокнот», в якому ви зможете записувати, що ще залишилося купити, які питання потрібно вирішити, скільки грошей ви витратили і скільки у вас залишилося. Розпишіть всі свої майбутні витрати і вкажіть їх приблизну вартість, а потім подивіться, укладаєтеся ви в бюджет. Якщо з'ясується, що витрати занадто великі, постарайтеся їх скоротити.

Однією з найбільш дорогих речей, які доводиться купувати для весілля, нерідко стає плаття нареченої. Проте витрати можна скоротити, якщо не купувати новий наряд, а, наприклад, придбати шикарне плаття з рук, заплативши третину від його первісної вартості, або взяти напрокат. Є і більш складний, але в той же час більш цікавий варіант. Якщо серед ваших друзів або родичів є досвідчена швачка, ви можете замовити сукню у неї, попросивши зшити його в якості подарунка на весілля. У підсумку ви заплатите тільки за матеріали і отримаєте розкішне плаття, зшите саме для вас. Аналогічним чином можна вчинити і при виборі костюма нареченого.

До речі, серед ваших родичів і друзів можуть виявитися професійні фотографи, відеооператори, перукарі, ведучі, ді-джеї, флористи і пр. У цьому випадку, наймаючи їх, ви можете розраховувати на знижку. Те ж стосується і весільного кортежу: якщо у вашого друга є шикарний автомобіль, чому б не попросити його побути разок водієм для вас?

Вирішіть, яким буде Максимальна кількість гостей. Краще влаштувати розкішне весілля, запросивши 25-30 осіб, ніж покликати 80-90 родичів і друзів, не уявляючи собі, скільки доведеться заплатити за оренду залу, замовлення страв і транспорт. Вибираючи меню, уникайте індивідуальних страв, тобто тих, які подаватимуть кожному гостю окремо. По-перше, цілком може статися так, що хтось з гостей з тих чи інших причин не прийде. По-друге, серед запрошених можуть бути ті, хто не любить певні страви , так що вам не вдасться догодити одразу всім. Організуйте шведський стіл, і нехай кожен бере саме те, що йому до смаку. Так ви зможете замовити менше страв, скоротивши витрати і уникнувши ситуації, коли після весілля половину продуктів доводиться викидати.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More