
Банани - це фрукт
, який природа ідеально пристосувала для харчування людини. Вони
швидко вгамовують голод , оскільки містять легкозасвоювані вуглеводи , три
натуральних цукри : сахарозу , фруктозу , глюкозу. А також необхідні нам
вітаміни і мінерали.
Банани рекомендуються для дієтичного харчування. У них присутня яблучна кислота і ферменти , які потрібні для засвоєння вуглеводів.
Банани рекомендуються для дієтичного харчування. У них присутня яблучна кислота і ферменти , які потрібні для засвоєння вуглеводів.
Банан унікальний ще й тим , що це єдиний фрукт , який можна вживати в сирому вигляді , не викликаючи загострень виразкової хвороби і хронічного гастриту. Ці плоди нейтралізують кислоту , тому корисні банани і при печії .
Корисні властивості бананів
Ласуючи бананом , ми отримуємо вітаміни E і C. І не менш чверті щоденної рекомендованої дози вітаміну В6 , який регулює рівень глюкози в крові і заспокоює нервову систему.
Однією з причин зайвої ваги і ожиріння є « заїдання » стресу солодощами , чіпсами ... Вживання бананів забезпечить підтримання постійного рівня цукру в крові і допоможе уникнути безконтрольного апетиту.
Калорійність бананів : на 100 грам в плодах міститься 90 ккал , але зовсім немає жирів , тому бажаючим схуднути , можна включати їх в свій раціон. Звичайно при цьому обмежуючи або зовсім виключаючи інші солодощі.
Тим більше що міститься в бананах клітковина і пектинові речовини, які покращують травлення , забезпечать нормальну роботу кишечника , а волокна сприяють хорошій засвоюваності цукру і жирів.
У бананах міститься залізо , тому вживання їх в їжу підвищить рівень гемоглобіну в крові.
Ці плоди - рекордсмени за вмістом калію , який необхідний нашому серцю , м'язам , печінці , мозку , кісткам. Один банан забезпечить наш організм приблизно 400 мг калію , який :
• сприяє зміцненню серцевого м'яза , допомагає нормалізувати серцеву діяльність , корисний при захворюваннях судин ,
• допомагає боротися з підвищеним кров'яним тиском ,
• регулює водно - сольовий обмін , сприяє виведенню з організму зайвої рідини , банани
корисні при
захворюваннях, що супроводжуються набряками , захворюванням нирок ,
• забезпечує мозок киснем.
200 учнів у Твікенхемскій школі ( Міддлсекс ) отримували банани на сніданок і на обід під час екзаменаційної сесії. Дослідження показали , що вживання плодів багатих калієм допомагає учням стати більш уважними.
Також вчені з'ясували , що банани сприяють виробленню серотоніну ( « гормону радості» ) , високий рівень якого робить нас щасливими , а значить , вживання бананів допоможе і при депресії.
Кому ще корисні банани ?
1 . жінкам перед критичними днями ,
2. банани гарні перед фізичними навантаженнями і для відновлення енергії після них ,
3. завдяки відмінній засвоюваності бананів , їх рекомендують у післяопераційний період.
У нас ці плоди в основному їдять сирими , а в країнах , де банани - традиційна їжа , їх часто використовують як гарнір .
На Кубі , наприклад , до м'яса подадуть банани - фрі. А у Венесуелі популярний банановий рис : скибочки фруктів обсмажують в жирі , змішують з відвареним рисом , посипають спеціями.
Банани - це здорова їжа , вони забезпечує нас енергією і корисними речовинами , допомагають роботі шлунково - кишкового тракту.


11/13/2013
Posted in: