
Під час грейпфрутової дієти слід відмовитися від солі , соусів і спецій (крім червоного перцю). М'ясо - тільки пісне, а риба - нежирна. Можна використовувати консерви, але тільки у власному соку.
Між основними прийомами їжі можна випивати склянку кефіру , але тільки у разі появи особливо болісного голоду і не на ніч; можна з'їсти яблуко або апельсин і один раз на день чайну ложку меду до зеленого чаю. Допускається натуральна кава, без цукру .
Грейпфрутова дієта. Меню
1 день
Сніданок: грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут; два шматочки пісної шинки по 25 г; каву або чай (без цукру).
Обід: 1 грейпфрут; 250 г овочевого салату заправити лимонним соком (будь-які овочі, крім картоплі, кукурудзи ) і посипати зеленню; каву або чай.
Вечеря: 150 г відварної (або обсмаженого в грилі) пісного м'яса, 200 г зеленого салату з лимонним соком; чай з медом.
2 день
Сніданок: грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут; 2 варені яйця ; каву або чай (без цукру).
Обід: 1 грейпфрут; 50 г сиру жирністю 20-30% або нежирний сир .
Вечеря: 200 г риби (відвареної або гриль); велика порція зеленого салату з овочів (огірок, капуста , брокколі, листовий салат, перець і т. д.), заправити сумішшю з 1 чайної ложки лимонного соку і 1 чайної ложки оливкової олії; 20 г чорного хліба.
3 день
Сніданок: грейпфрутовий сік без цукру або 1 грейпфрут; 2 столові ложки вівсянки або мюслі з 1 столовою ложкою родзинок, 2-3 подрібненими горіхами (крім арахісу ) і 4 столовими ложками знежиреного йогурту або молока .
Обід: 1 грейпфрут; чашка овочевого супу або прозорого бульйону з двома сухариками. Вечеря: 200 г курячої грудки (гриль або відварна); 2 запечених помідора ; перед сном з'їсти половинку грейпфрута.
4 день
Сніданок: склянка томатного соку; 1 варене яйце; чай з лимоном.
Обід: 1 грейпфрут; велика порція салату з моркви або зелених овочів, заправити сумішшю лимонного соку і оливкового масла; шматочок хліба або тост.
Вечеря: 400 г відварних або тушкованих овочів (кабачок, капуста, буряк , морква, селера ); чай; перед сном - свіжий грейпфрут або сік.
5 день
Сніданок: фруктовий салат з яблука, грейпфрута і апельсина; каву або чай з лимоном.
Обід: 1 велика запечена картоплина ; 200 г салату із зелених овочів або капусти.
Вечеря: 200 г пісної яловичини, або 250 г курячих грудок, або 250 г рибного філе; томатний сік або запечений помідор; перед сном - грейпфрут або сік.
6 і 7 день
Вибирайте будь-яке меню з перерахованих вище.
Єдине жорстке обмеження для грейпфрутовий дієти - не їсти після сьомої вечора.
Грейпфрутова дієта протипоказана людям з гастритом і виразкою шлунка.