14.11.2013

Водна дієта

водная диета Вода - здавна вважається джерелом життя всього живого - і недарма. Адже вода бере участь у процесі обміну речовин, транспортуючи поживні елементи до потрібних органам і виводячи шкідливі токсини, важкі метали та інші небезпечні речовини з організму. Дослідивши корисні властивості цієї цілющої рідини, лікарі-дієтологи винайшли водну дієту.

Водна дієта заснована на великій кількості вживаної рідини. Однак для різних людей це кількість теж буде різним. Для того, щоб визначити, скільки води потрібно щодня випивати саме вам, необхідно свою вагу розділити на 20. Тобто, якщо ваша вага дорівнює 80 кг, то в день потрібно випивати не менше 4 літрів води. Варто звернути увагу, що вода повинна бути тільки чистою, кава, чай, пиво та інші напої не вважаються. Також бажано, щоб вода була негазованої і не мінеральної, тому як перша зневоднює організм, друга - викликає почуття голоду.

Водна дієта дотримується 3 тижні. Потім необхідно зробити 3-4-х тижневу перерву - при дотриманні цієї методики йде велике навантаження на сечову систему, зокрема на нирки, яким тривала робота в посиленому режимі не рекомендуються.

Лікарі-дієтологи радять сідати на водну дієту влітку, коли багато що поглинається рідини виводиться з потом, не перевантажуючи сечовий міхур і нирки. Також фахівці наполягають, що починати дотримання цієї методики потрібно поступово, випиваючи спочатку 1.5 л води на день, і далі потроху збільшуючи обсяг до потрібного.

Люди, які сідають на водну дієту, повинні знати і пам'ятати, що якщо їх вага більше 60 кг, а отже кількість вживаної рідини вище 3л, то під час дотримання дієти їм необхідно приймати вітамінно-мінеральні комплекси, так як рідина, що проступає в організм в обсязі більш 3л, інтенсивно вимиває з нього кальцій, натрій і калій .

Водна дієта передбачає такий раціон: з ранку необхідно випивати склянку чистої води (як мінімум за 20хв. До прийому їжі - не пізніше), пити воду впродовж дня в необхідній кількості, враховуючи, що ввечері, перед сном також бажано випити склянку води. Під час їжі пити не слід, так як вода розбавляє шлунковий сік, утруднюючи переварювання їжі.

Ще одне правило даної дієти говорить, що пити потрібно воду лише 20-40 градусів, а не холодну, тому як остання сповільнює обмін речовин і знову ж сприяє підвищенню маси тіла.

Водна дієта не тільки допомагає скидати зайві кілограми, але і покращує стан шкіри, нормалізує тиск і роботу кишечника, знімає головні болі і втома, даючи бадьорість і підвищуючи працездатність на тривалий період.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More