27.03.2014

Дієта Волкова

Диета Волкова фото Ця дієта, з одного боку, підтверджує кремлівську дієту, а з іншого боку, її вдосконалює і дозволяє усунути багато її недоліки.

У його Волкова стверджується, що споживання великої кількості вуглеводів (особливо крохмалистих ) призводить до блокади білінового і билирубинового (пігментного) обміну. Ця блокада, у свою чергу, знижує рівень імунітету, а також захист організму як від ультрафіолетового, так і від радіаційного гамма-випромінювання. Тому в системі Волкова упор робиться не тільки на білкове харчування, а й на овочі, бобові з різними колірними (пігментними) характеристиками: червоні, жовті, зелені, фіолетові, білі та ін В овочах міститься велика кількість вітамінів, макро-і мікроелементів, клітковини, що сприяє роботі шлунково-кишкового тракту.

Суть харчування при дієті Волкова.


Візьміть глибоку прозору миску і покладіть в неї солоний огірочок , два шматки слабосоленої сьомги, два - осетрини гарячого копчення; п'ять ложок оселедця під шубою і ще п'ять - буряка з часником : потім порцію баранячої ноги під майонезом і варену картоплю; зверху - шматок вершкового торта і дві шоколадні цукерки. Залийте апельсиновим соком, чотирма чарками горілки і чашкою чаю з лимоном . Ретельно перемішайте. Ну як, здатні тепер все це з'їсти? Або не тягне? А адже це просто-напросто вміст шлунка середньостатистичного службовця після скромного бенкету з нагоди дня народження співробітника ...
Цей приклад доктор Волков часто призводить, щоб продемонструвати, як неправильно їдять сучасні люди. Наш звичний раціон доктора Волкова не радує. Давно, років вже п'ятнадцять - стільки, скільки він займається дієтологією.

Буває їжа, яка щось дає організму, і їжа, яка відбирає - енергію, здібності, можливості ... Цій тезі приблизно стільки ж років, скільки самій медицині. Їжа забезпечує організму життя, приводить в дію всі органи і системи. А те, що в результаті в них відбувається, відбивається на складі крові. Виходить, що кровоносна система - це тотальна система підслуховування і підглядання за всіма відбуваються в людському тілі реакціями.

Перш ніж почати на нас працювати, продукти переробляються в шлунку, розділяючись на амінокислоти, жирні кислоти, глюкозу, мікроелементи і все таке. У процесах активно беруть участь живуть у кишечнику бактерії. Чим більше їжа відповідає цим бактеріям, тим якісніше вони її перетравлюють. І наше завдання - допомогти їм: розумно вибрати продукти, правильно їх приготувати. Причому починати потрібно на самій першій стадії травлення, а саме - в роті. Коротше кажучи, навіть жувати слід раціонально.

Роздільне харчування найкраще підходить під влаштування людського організму. Кожен продукт вимагає певного режиму травлення. Для овочів підходить один, для кисломолочних - інший. Продукти з схожими "технологіями внутрішньої обробки" можна спокійно поєднувати. А якщо режими "підходять" з точністю до навпаки, немає ніякого сенсу запускати їх одночасно. Організм просто зависне, не розуміючи, чого від нього хочуть ".
Система роздільного харчування не означає, що нам не судилося більше з'їсти м'яса з овочами. Існує поняття "святкова їжа" - якась можливість відірватися. Правда, Волков каже, що це завжди погана і важка їжа і після неї добре не буває, але куди ж без свят? У традиціях всіх часів і народів урочистості завжди були жорстко регламентовані, і нікому в голову не приходило влаштовувати їх щотижня. Скажімо, у туркменів за традицією м'ясної плов робився п'ять-шість разів у році ...
Дослідження Волкова - штука досить дорога, особливо якщо грати за правилами і повторювати аналіз раз на 4-5 місяців (організм все-таки живий, має право на всякі зміни). Втім, якщо у людини серйозні проблеми зі здоров'ям, на ліки він все одно витратить більше.


"Не можна" на дієті по доктору Волкову:


1. Не можна консерви. Це спочатку їжа для виживання, а не на кожен день. Вона не має взагалі ніяких переваг перед свіжою, крім терміну зберігання. Це відноситься не тільки до шпротам і кукурудзі в баночці, а й до соків - їх теж потрібно пити свіжовичавленими.
2. Не можна тушковане м'ясо і рибу. Це та ж консервована тушонка, тільки без банки. За час гасіння свіжий продукт руйнується як структура. М'ясо та рибу можна готувати на пару, на грилі, в духовці, на відкритому вогні - плюс солити, в'ялити і в крайньому випадку варити.
3. Не можна бульйон (ні рибний, ні м'ясної) - у ньому концентрат всього самого "нецікавого", що міститься в цих продуктах. Це сильний подразник для шлунка. Єдиний виняток - курячий бульйон для відновлення сил після важкої хвороби.
4. Не можна нічого смажити на олії: нерафінована олія холодної вичавки на сковорідці горить, а рафінована - абсолютно безглуздий продукт.
5. Не можна копчене (особливо в заводських умовах) - це знову-таки мертва їжа тривалого зберігання.
6. Не можна молоко . Це їжа для дитинчат корови.
7. Не можна пити одночасно з їжею нічого, крім води і зеленого чаю - та й то потроху. Чорний чай, кава, сік - або за півгодини до їжі, або через годину після, інакше травлення двічі спрацьовує на одну і ту ж їжу. Алкоголь бажано не вживати зовсім, але якщо вже якщо хочеться ... Міцні напої краще після їжі, а вино - окремо, з фруктами.
8. Не можна газовану воду, нехай навіть мінеральну. З неї видалено кисень. А вода - це така структура, яка зобов'язана його набрати. Значить, потрапивши всередину, вона набере його там, що зовсім не корисне.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More