
За своїми смаковими якостями і дієтичним властивостям, а також вмісту великої кількості поживних речовин, пекінська капуста з легкістю перевершує інші види. Вміст аскорбінової кислоти більше в п'ять разів, ніж в листках салату, а вміст білка становить 2-3,5%. Харчова цінність капусти пов'язана з високим вмістом вітамінів С, РР, В1, В2 і В6. Крім того, в ній міститься велика кількість каротину, лимонної кислоти, глюкози, органічних кислот і шістнадцять видів амінокислот.
Пекінська капуста може застосовуватися для лікування виразки дванадцятипалої кишки і шлунка завдяки вмісту амінокислоти лізину. Дана речовина здатна розчиняти чужорідні білки і очищати кров. На 100 грам капусти доводиться всього 16 кілокалорій, тому це відмінний продукт для розвантажувальних днів і дієт.
Корисні властивості цього овоча полягають також в наявності лактуцина, який є алкалоїдом, що нормалізує тиск і поліпшує обмін речовин. Він нормалізує сон і має заспокійливу дію. Свіжий сік з пекінської капусти відмінно впливає на хворий шлунок при захворюванні гастритом, не викликає утворення газів.
Даний овоч у свіжому вигляді допомагає при недокрів'ї, головному болю та депресивних станах. Навіть при тривалому зберіганні пекінська капуста не втрачає своїх корисних і лікувальних властивостей, тому є незмінним постачальником мінералів і вітамінів в осінній і зимовий період.
Читайте також: Корисні властивості імбиру