
Сильно відчувається запах пряності, який йде від кореня імбиру, виділяється завдяки ефірним маслам, які входять до його складу. При цьому масло імбиру містить в собі цукор, борнеол, крохмаль, жири, цинеол, гингерол, гінгерін, ліналоол і інші речовини. У його складі чимало амінокислот, серед яких можна відзначити триптофан, феніланін, валін, треонін і лейзін. Терпкий і специфічний присмак кореня пояснюється вмістом фенолоподібної речовини - гингерола.
Завдяки своїм лікувальним властивостям, імбир з успіхом застосовують у медичних цілях, а також для виготовлення різних ліків. Основна його дія - посилення мозкового кровообігу. Не випадково рекомендують включити в раціон імбир людям, зайнятим серйозною розумовою діяльністю. Що виділяється приємний аромат тонізує, підвищує активність, сприяє підвищенню самооцінки і повної впевненості в собі. Імбир підвищує імунітет і сприяє виведенню токсинів, не заборонений дітям для прийому.
Це також цікаво: Корисні властивості пекінської капусти
Свіжий корінь імбиру додають в чай для запобігання первинних ознак простудних захворювань, при першінні і відчутті болю в горлі, при кашлі, нежиті і чханні. Основні лікувальні властивості імбиру в тому, що він допомагає травленню, знімає біль при артритах, зміцнює захисні функції організму, допомагає активному потовиділенню. Крім того, корінь зменшує біль при захворюваннях кишечника і шлунку, запобігає розвитку ракових пухлин в ободової і прямої кишці, допомагає виходу газів і знімає спазми. Допоможе імбир і при нудоті під час морської хвороби або токсикозі, він також відмінно знижує хворобливі відчуття під час менструального циклу.


1/31/2013
Posted in: