10.02.2013

Кращі вітаміни для організму в зимовий час

вітаміни взимку
Зимовий дефіцит вітамінів пов'язаний в першу чергу з відсутністю в раціоні достатньої кількості свіжих овочів, фруктів і ягід.  Консервовані продукти, на жаль, не можуть замінити їх.  Саме тому в холодну пору року так важливо стежити за своїм раціоном і намагатися заповнити нестачу вітамінів.  Харчуючись правильно, ви зможете підсилити здоров'я, позбавитися від зимової депресії і навіть стати привабливішими.

Взимку захист організму до вірусних інфекцій знижується.  Це пов'язано з гострою нестачею заліза, кальцію, міді, а також вітамінів С, Е і групи В (Найважливіші вітаміни для організму). Щоб зміцнити імунітет і забути про застуди, додайте в своє щоденне меню продукти, що містять зазначені вище вітаміни.  Особливо корисні будуть цитрусові.  Справа в тому, що вони багаті вітаміном С, який допомагає зміцнити імунітет і знижує ризик виникнення простудних захворювань. Якщо ви не можете регулярно їсти апельсини, мандарини та грейпфрути, хоча б пийте чай з лимоном.  Що стосується вітамінів групи В, то ними багаті вівсяна каша, печінка, м'ясо та деякі інші продукти.  До речі, для зміцнення імунітету чудово підійде і вітамінний відвар, приготований з ягід шипшини.

 Брак вітамінів Е і А погано позначається на стані волосся та шкіри.  У зимовий час особливо важливо заповнити їх недолік, щоб захиститися від пронизливого вітру і морозу.  Щоб зберегти красу волосся і шкіру, пийте відвар шипшини, їжте яйця, печінку, молочні продукти.  Вітамін Е також міститься в нерафінованій олії, помідорах і білокачанній капусті, а вітамін А - в моркві, вершковому маслі і болгарському перці.  Взимку рекомендується не тільки вживати ці продукти, але і використовувати спеціальні вітамінні комплекси.

 У холодну пору року, коли сонцячного тепла і світла обмаль, з'являється дефіцит «літнього» вітаміну D.  Його нестача відбивається не тільки на стані здоров'я, але навіть на настрої.  Саме дефіцит вітаміну D є однією з причин появи зимової депресії.  Щоб вирішити цю проблему, слід їсти печінку тріски, сир, яйця, молочні продукти, а також вживати риб'ячий жир.  Якщо ви вирішили використовувати спеціальні препарати, врахуйте, що вітамін D засвоюється набагато краще, якщо приймати його разом з продуктами або таблетками, які містять магній та кальцій.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More